Verstekeling aan boord vliegtuig Transavia!

Verstekeling aan boord vliegtuig Transavia!

Af en toe denk ik dat op een vliegveld alles veel te goed en overdreven is beveiligd. Op ieder vliegveld moet je 100 keer je instapkaart en paspoort laten zien en alles moet door de scanner.

Dit weekend was ik met vrienden naar Berlijn en vloog vanaf vliegveld Rotterdam/Den Haag naar vliegveld Tegel/Berlijn. Op de heenreis professioneel door de Nederlandse controle/marechaussee. Op de terugweg moest ik door de soortgelijke Duitse beveiliging.

Omdat het maar een klein vliegveld is en het vliegtuig vertraging had, is nog een van de vrienden Bockwurst gaan halen en zelfs die worsten moesten door de scanner. (zie foto)

Foto Bockwurst door scanner

 

 

 

 

 

Intussen bleek dat er ondanks alle beveiliging toch iemand aan boord was geglipt! Vervolgens werd de man uit het vliegtuig gehaald en moest iedereen zijn eigen bagage uit de bagagerekken/bakken halen en opnieuw aanwijzen.

Aangekomen in Rotterdam heb ik toch maar even een dienstdoende marechaussee aangeschoten en gewezen op de verstekeling in Berlijn aan boord van een Nederlands vliegtuig. Hij had het niet vanuit Duitsland doorgekregen. Lijkt mij toch iets om aan de Nederlandse collega’s te melden?

Soms kun je misschien beter maar niet weten wat er allemaal fout gaat…

U bent geïnformeerd en gewaarschuwd!

Hein Dudink/Defensieadvocaat